Anècdotes

En aquesta plana posarem les anècdotes que han sortit sobr el tren groc


CD del tren grocHi ha una cançó sobre el tren groc:

L'Albert Bueno ha fet una versió en català de la cançó ·El tren groc", que a la vegada ha estat versionada al francès per Henri Fournols.

La música és de Jean Mora, que va ser pianista de Johnny Halliday, Silvie Vartan i Pascal Obispo.

El CD amb el dos temes es ven per internet, i al seu moment va ser la cançó de l'estiu a la Catalunya Nord.

Albert Bueno és escriptor en occità i músic català molt reivindicatiu de la seva llegua autòctona. En aquesta cançò va ser primer la versió catalana i desprès la versió francesa.

(Clicar sobre la foto per anar a la web musical de l'albert Bueno)


segell tren grocEs rar veure que la administració francesa posi en circulació  segells amb motius de transports, per la qual cosa que surti un segell amb un tren en portada es una novetat.

En aquest cas va sortir el 14 de juliol de l'any 2000 un segell que portava com motiu el tren groc de Cerdanya.

Va ser retirat de la venda el 9 de febrer del 2001.

 


Projecte no realitzat

Durant la dècada dels 70 es parlava de perllongar la línia del cremallera de Núria travessant la frontera per enllaçar-lo amb el tren groc a través d'un tunnel per sota del Puigmal. En principi es volia arribar a Llívia. Però les diferents caracterìstiques tècniques d'ambdúes linies i la dificultat suposada d'una enorme inversió per poc rendiment van fer desestimar el projecte.


Fenòmens extranys

Va haver fenòmens pretesament sobrenaturals el 1911 entre els kilòmetres 28 i 40 del tren groc. Els habitants afirmaven que hi sortia una bola de foc del tercer carril. Es van produir fenòmens smblants que deien que un tren va ser travessat per una bola de foc. La direcció de la Companyia de Midi va fer posar pararajos en el tram mencionat i van cessar els fenòmens extranys.


 

Català

Temps a Bourg-Madame

Temps a Mont-Louis

Temps a Oleta