Sautó

fotos: 
Català

Sautó (foto de Jack ma para wikimèdia commons)El poble de Sautó es troba a la part més occidental del Conflent, tocant a la Cerdanya. Té 8,43 kilòmetres quadrats i es troba al costat del riu Têt ben agafat a la muntanya, a una altura mitjana de 1600 metres.

Entre 1790 i 1794, Sautó es va fusionat amb Fetges, per la qual cosa en alguns llocs pot sortir amb el nom compost Sautó i Fetges. Fetges es troba a la mateixa N-116 i un xic més baix, i des d'aquell indret surt la carretera per arribar a Sautó.

En l'actualitat té 96 habitants (com a màxim va tenir 360 h. l'any 1911).

Al seu terme municipal es troben dos obres importants del tren groc, el pont suspès de Gisclard i la central de Cassagne.


Baixador de Sautó

El baixador de Sautó està situat a la comuna de Sautó, en el departament dels Pirineus Orientals, en la regió del Llenguadoc-Rosselló.

Està situalt a 1.224 metres d'altura, i situat al punt kilomètric 22,127 de la línia de la Cerdanya, entre les estacions de Fontpedrosa i de Planès. El baixador de Sauto es troba molt separat del poble a uns 200 metres més avall i més d'un quiilòmetre de distància i separat de la població que li dona nom pel 'Ravin de Torrents', i a més de dos quilòmetres de Fetges, que es troba a la mateixa N-116.

En l'actualitat és un punt de parada no vigilat PANG d'entrada lliure. Només té una marquesina com abric cobert dels passatgers. L'altre edifici és el transformador per la tracció de la línia on van a parar les línies d'alta tensió.

Per Sautó pasen els trens TER que fan el recorregut complert fins Latour de Carol - Enveig o el recorregut intermig fins a Font-Romeu.

Coordenades geogràfiques:

42° 30′ 23″ Nord 2° 09′ 36″ Est


Ubicació 

Temps a Bourg-Madame

Temps a Mont-Louis

Temps a Oleta