Estacions

Estació de Latour de Carol

Estació de Latour de Carol - Enveig

La estació de Latour de Carol - Enveig està situada en el punt kilomètric 62,6 de la línia de línea mètrica del tren groc o "canari" i en el punt kilomètric 163,4 de la línia de via d'ample UIC de Portet-Saint-Simon (Toulouse) a Puigcerdà amb alimentació per catenària de 1500 V (línia 672 000 del Réseau National Férroviaire), i el punt kilomètric 52,3 de la línia d'ample ibéric del Transpirenaic de Ripoll a Latour de Carol i alimentació de 3000 volts per catenària (línia R3 de les Rodalies de Catalunya).

Baixador de Béna - Feners

Baixador de Béna - Feners

El baixador de Béna-Feners està situat a la comuna d'Enveig, a 1.227 metres d'altitud i situat al punt kilomètric 61,348 de la línia de Cerdanya.

 

Baixador d'Ur - Les Escaldes

Baixador d'Ur - Les Escaldes

El baixador d'Ur - Les Escaldes està ubicada a la línia de via mètrica del tren groc, a una altitud de 1.187 metres sobre el nivell del mar i en el punt kilomètric 58,711 de la línia.

 

Guingueta d'Ix

Estació de La Guingueta d'Ix

L'estacio de La Guingueta d'Ix està situada en el kilòmetre 55,69 de la línia i a una altitud de 1.144 metres. En els primers anys va ser l'estació terminal del tren groc, ja que la secció des de Mont-Louis a la Guingueta d'Ix va entrar en servei comercial el 28 de luny de 1911. Per aquest motiu té una de les set sotsestacions transformadores de la línia.

Estació d'Oceja

Baixador d'Oceja

Es un baixador del RER que es troba a 1240 metres d'altitud sobre el nivell del mar i al punt kilomètric 48,383 de la línia de la Cerdanya.

Baixador de Santa Llocaia

Baixador de Santa Llocaia

El baixador de Santa Llocaia està ubicat en la línia de la Cerdanya a 1286 metres d'altitud sobre el nivell del mar i en el punt kilomètric 48,389.

Baixador d'Er

Baixador d'Er

El baixador d'Er està ubicat en el territori de la comuna d'Er. És un ppunt de parada no vigilada (PANG) d'entrada lliure, i està situat a 1.335 metres d'altitud i al punt kilomètric 46,613 de la línia de la Cerdanya.

Estació de Sallagossa

Estació de Sallagosa

L'estació de Sallagosa pertany al RER i és una estació amb punt PANG de parada no vigilada i entrada lliure. Es troba a 1302 metres d'altitud sobre el nivell del mar, i en el kilòmetre 44,670 de la línia de la Cerdanya.

Baixador d'Estavar

Baixador d'Estavar (Bajanda)

El baixador d'Estavar està situat en la comuna d'Estavar molt a prop de l'aldea de Bajanda, a 1327 metres sobre el nivell del mar i en el punt kilomètric 42,463 de la línia de la Cerdanya.

Estació de Font-Romeu

Estació de Font Romeu - Odelló - Vià

La estació de Font Romeu està situada en el kilòmetre 34,926 de la línia i a una altitud de 1534 metres sobre el nivell del mar, molt a prop de la comuna d'Odelló. Disposa de tres vies, dos generals i una d'estacionament. Les vies de pas son talonables i és una parada intermèdia on acaben algunes circulacions de trens provinents de Vilafranca de Conflent.

Baixador de Bolquera - Eina

Baixador de Bolquera - Eina

El baixador de Bolquera-Eina és el més alt del tren groc a 1.592 metres d'altitud (i la estació francesa més alta). Situada al kilòmetre 30,214 de la línia de la Cerdanya, està en el terme municipal de Bolquera, però molt a prop del municipi d'Eina.

Estació de Montlluís - La Cabanassa

Estació de Montlluís - La Cabanassa

L'estació està situada en el territori de la comuna de La Cabanasse, pròxima a Montlluís. Va ser posada en servei el 1910 per la Companyia dels ferrocarrils del Midi. Està situada a 1512 metres d'altitud i en el punt kilomètric 27,871 de la línia de Cerdanya. Com està a meitat de camí de la línia té vàries vies amb topera per aprovisionament de materials per via i obres.

estació de Planès. Imatge de Wikimedia-Commons

Baixador de Planès

El baixador de Planès està situat a la comuna de Planès, a 1.373 metres d'altitud en el punt kilomètric 25,222 de la línia de Cerdanya. Va ser posat en servei el 18 de juny de 1910 amb el tram de Vilafranca a Montlluís.

Baixador de Sauto

Baixador de Sautó

El baixador de Sautó està situat a la comuna de Sautó (o Saltó), a 1224 metres d'altitud i en el punt kilomètric 22,727 de la línia de la Cerdanya. Es colateral del Pont de Cassagne o Pont Gisclard.

Estació de Fontpedrosa - Banys de Sant Tomàs

Estació de Fontpedrosa - Banys de Sant Tomàs

L'estació està situada en territori de la comuna de Fontpedrosa, en el kilòmetre 19,704 de la línia de Cerdanya, a 1050 metres sobre el nivell del mar. Va ser posada en servei el 1910 i en l'actualitat és un punt PANG d'entrada lliure sense control, i conté una de les subestacions de la línia.

Foto de tKissler

Baixador de Toès Carançà

El baixador de Toès Carançà es troba a lacomuna de Toès-entre-Valls a una altitud de 789 metres sobre el nivell del mar i en el punt kilomètric 16,273 de la línia de la Cerdanya.

Va tenir diversos noms, com Toès vila o Toès entre Valls.

Postal antiga de l'estació Banys de Toès.

Baixador dels Banys de Toès

El baixador dels Banys de Toès va ser posat en servei el 1910 per la Companyia du Midi. Està situat en la comuna de Toès-entre-Valls, a 720 metres d'altitud i en el punt kilomètric 13,860 de la línia de la Cerdanya.

Baixador de Nyer

Baixador de Nyer

El baixador de Nyer està situat en el territori de la comuna de Nyer. Es troba a 663 metres d'altitud i en el kilòmetre 11,613 de la línia de Cerdanya. Es un punt PANG d'entrada lliure no vigilat.

Estació d'Oleta - Canavelles

Estació d'Oleta - Canavelles

L'estació està situada en la comuna d'Oleta pròxima a Canaveilles. Va ser posada en servei el 1910 per la Companyia de ferrocarrils del Midi. Es situa en el punt kilomètric 9,720 de la línia de la Cerdanya a una altitud de 607 metres sobre el nivell del mar.

Baixador de Joncet

Baixador de Joncet

El que en l'actualitat només és un baixador, va ser un important carregador de mineral dels ferrocarrils miners del massís del Canigó. Va arribar a tenir 7 vies, de les quals en 5 romanien el trens de mineral, amb carregadors a ambdós costats. Va ser posada en servei el 1910 per la Compania del Midi, i està situada el el punt kilomètric 6,229 de la línia de la Cerdanya a 549 metres d'altitud.

Baixador de Serdinyà

Baixador de Serdinyà

El baixador de Serdinyà és un PANG, un punt d'entrada lliure no vigilat de la línia de la Cerdnaya. Es troba en el kilòmetre 4,990 de la línia de la Cerdanya a 526 metres d'altitud. Per un ordre ministerial va estar a punt de no ser-ne estació, però la comuna de Serndinyà va correr amb totes les despeses per tenir la seva estació.

Estació de Vilafranca de Conflent - Vernet

Estació de Vilafranca de Conflent - Vernet

L'estació de Vilafranca de Conflent - Vernet està situada a 427 metres d'altitud en el punt kilomètric 0 de la línia de la Cerdanya. Com que es la estació de trasbordament amb la via UIC es troba en el punt kilomètric 513,126 de la línia de Perpignan a Villefranche - Vernet les Bains. Es l'estació principal de la línia i en ella es troben els tallers generals de la línia i tots els serveis d'aprovisionament, a més de tenir una sotscentral elèctrica.


 

Català

Temps a Bourg-Madame

Temps a Mont-Louis

Temps a Oleta